Široký sortiment zdravé výživy

Hrách římský cizrna - volně

Kód: 114030_BAL
Neohodnoceno
Značka: PROVITA
3 000 Kč 2 678,57 Kč bez DPH

Zvolte variantu

zaklad 

Detailní informace

Varianta: balení (50 kg)
Skladem (>5 balení) | 114030_BAL
3 000 Kč
2 678,57 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Složení: hrách římský cizrna.

Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1508 kJ / 357 kcal;
tuky: 5,1 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,7 g;
sacharidy: 57 g;
cukry: 4,3 g;
vláknina: 3,1 g;
bílkoviny: 20 g;
sůl: 0,03 g.

Země původu: Argentina / Rusko / Turecko.

Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu.

Použití: 
Tato vydatná a sytá luštěnina svým vzhledem připomíná loupané lískové oříšky. Cizrna, cizrna beraní, garbanzo nebo také hrách římský pochází z jihovýchodní oblasti Turecka nebo Sýrie. Dnes je největším producentem Indie, pěstuje ji však celý Blízký východ.

Nejznámější pokrmy z cizrny jsou jednoznačně pomazánka hummus a smažené koule falafel – pokrmy typické pro dálný východ. Použít ji můžeme do salátů, kaší, jako základ veganských pomazánek, do kari. Výborná je také jako součást zeleninových směsí a omáček, v kuskusu nebo jen tak pražená na oleji.

Příprava:
Probranou a propláchnutou cizrnu namočte na 6 – 12 hodin, ideálně přes noc. Propláchněte a vařte cca 2 hodiny do měkka. Použitím tlakového hrnce zkrátíte dobu přípravy. Dobře připravená cizrna má máslovitou konzistenci.

TIP:
- Namáčejte cizrnu ve slané vodě, rychleji pak změkne.




Snažíme se našim zákazníkům nabídnout široký sortiment zboží, které bude kvalitní, chutné a za příznivé ceny. To může ovšem někdy znamenat rozdílnost v grafickém náhledu, nutričních hodnotách, alergenech, zemi původu, popřípadě procentuálním vyjádření jednotlivých zastoupených surovin ve výrobku. Přestože klademe velký důraz na neustále aktualizování informací, k těmto odlišnostem někdy dojít může. Prosíme tedy, abyste vždy věnovali svou pozornost etiketě na výrobku a nespoléhali se pouze na informace v Popisu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola