Široký sortiment zdravé výživy

Jáhly - volně

Kód: 112004_BAL
Neohodnoceno
Značka: PROVITA
635 Kč 566,96 Kč bez DPH

Zvolte variantu

zaklad 

Více informací v Popisu.

Detailní informace

Varianta: balení (25 kg)
Momentálně nedostupné | 112004_BAL
635 Kč
566,96 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Složení: jáhly.

Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1514 kJ / 361,78 kcal;
tuky: 4,2 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,72 g;
sacharidy: 72,9 g;
cukry: - g;
bílkoviny: 11 g;
sůl: 0,013 g.

Země původu: Ukrajina / Polsko.

Skladujte: Skladujte v suchu a chladu.

Použití: Jáhly neboli proso jsou dříve tradiční slovanskou surovinou se širokým využitím a velice jednoduchou přípravou. V našich jídelníčcích si pomalu získávají opět své místo, na dlouhou dobu je nahradila éra rýže, brambor nebo kukuřice.

Původem jáhly pocházejí z Asie, konkrétně z Himalájí, oblíbené byly především v Číně a Indii. Jáhly se získávají šetrným vyloupnutím zrníček z bezlepkové obiloviny prosa setého. Nevylouplá zrnka slouží jako krmivo pro ptáky.

Díky své jemné neutrální chutí můžeme jáhly v kuchyni využít nasladko i naslano. Výborné jsou např. v polévkách jako zavářka, v salátech, rizotech, zapékané se zeleninou nebo jakou součást náplní a fáší. V o něco tradičnějším pojetí – na sladko, jsou oblíbené jáhlové knedlíky, nákypy, ranní kaše, placky, korpusy na dorty, muffiny, bábovky, …

Příprava:
Propláchnuté jáhly vařte v poměru 1 : 2 (jáhly : voda) s kapkou oleje na mírném ohni dokud se voda nevstřebá (cca 10 - 15 minut).

TIP:
- Pro odstranění případné hořkosti se doporučuje jáhly několikrát spařit horkou vodou.
- Pro zachování kvalitativních vlastnosti je vhodné v letních měsících skladovat v lednici.

Vyzkoušejte také naše jáhlové dezerty PROVITA jablko - skořice nebo banán - datle.




Snažíme se našim zákazníkům nabídnout široký sortiment zboží, které bude kvalitní, chutné a za příznivé ceny. To může ovšem někdy znamenat rozdílnost v grafickém náhledu, nutričních hodnotách, alergenech, zemi původu, popřípadě procentuálním vyjádření jednotlivých zastoupených surovin ve výrobku. Přestože klademe velký důraz na neustále aktualizování informací, k těmto odlišnostem někdy dojít může. Prosíme tedy, abyste vždy věnovali svou pozornost etiketě na výrobku a nespoléhali se pouze na informace v Popisu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola