Široký sortiment zdravé výživy

Kvásek suš. žitný celozrn. 30g BIO PROVITA

Kód: 005467_KS
Neohodnoceno
Značka: PROVITA
od 15,20 Kč od 13,57 Kč bez DPH

Zvolte variantu

bio  gmo free     celozrnný 

Detailní informace

Varianta: ks
Skladem (>5 ks) | 005467_KS EAN: 8594034788987
15,20 Kč
13,57 Kč bez DPH
Varianta: balení (10 ks)
Skladem (>5 balení) | 005467_BAL EAN: 8594034788987
152 Kč
135,71 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Složení: žitná celozrnná mouka BIO*, startovací kultura.
* alergen

Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1413 kJ / 334 kcal;
tuky: 1,8 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,5 g;
sacharidy: 52 g;
cukry: 1 g;
bílkoviny: 11 g;
sůl: < 0,01 g.

Zemědělská produkce: Německo.

Skladování: Skladujte v suchu a chladu.

Použití:
Vyzkoušejte si domácí výrobu žitného kvásku a následně kváskového chleba nebo pečiva.

Příprava:
1/2 sáčku žitného kvásku,
2 lžíce žitné celozrnné mouky,
200 ml převařené vlažné vody. 

Vše smícháme, přikryjeme útěrkou a necháme kynout v teple při teplotě do 35°C. Za 24 hod přidáme 2 lžíce žitné mouky a další den znovu 2 lžíce žitné mouky. Kvásek kyne až 3. den.

Chléb: ke kvásku přidáme 300 ml vody, 250 g mouky pšeničné hladké, 250 g mouky špaldové celozrnné hladké, 13 g sůl, kmín.
Necháme kynout v teple ve formě min. 2 hodiny a pečeme asi 30 min. při 180°C.

TIP:
Pro lesklou a křupavou kůrku potřeme chléb po vytažení z trouby vodou se solí.


Zebra BIO EU BIO CZ-BIO-002


Snažíme se našim zákazníkům nabídnout široký sortiment zboží, které bude kvalitní, chutné a za příznivé ceny. To může ovšem někdy znamenat rozdílnost v grafickém náhledu, nutričních hodnotách, alergenech, zemi původu, popřípadě procentuálním vyjádření jednotlivých zastoupených surovin ve výrobku. Přestože klademe velký důraz na neustále aktualizování informací, k těmto odlišnostem někdy dojít může. Prosíme tedy, abyste vždy věnovali svou pozornost etiketě na výrobku a nespoléhali se pouze na informace v Popisu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní
EAN: 8594034788987

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola